Header Future Climate

Future Climate

Cases

Vragen? Bel ons voor een advies op maat: 072-5760760

BeterBed

Sinds vele jaren leveren wij CPG units voor de Beter Bed slaapwinkels.

De gasgestookte CPG’s ventileren, indien er een verste luchtklep in de retour wordt gemaakt, verwarmen en koelen.

De toevoer van verse lucht is een belangrijk onderdeel van het totale luchtbehandelingsplan. Met deze gasgestookte unit is er in de wintermaanden nooit het gevaar van bevriezing van het blok en leidingwerk. Als de buitentemperatuur het toelaat brengt de CPG “onbehandelde” lucht in de winkel. Er is in dit geval sprake van “vrije koeling”. Is het te koud buiten, of is de te circuleren lucht te laag van temperatuur, dan verwarmt het apparaat de (buiten)lucht voordat deze wordt ingeblazen in de winkel. Is de temperatuur van de lucht te hoog, dan wordt de lucht gekoeld voordat hij wordt ingeblazen in de winkel.

De CPG is een packaged unit in horizontale uitvoering. Dit heeft als voordeel dat er minder geluidsoverdracht is naar de winkel. Ook is de montage eenvoudig. Er is slechts één dakdoorvoer nodig voor het luchttoevoerkanaal.

Voor de Slaapwinkel Beter Bed hebben we in overleg met de mensen van Beter Bed en de installateur een automatische elektronische regeling ontwikkeld die functioneert in combinatie met de direct gestookte packaged unit GPG.

De regeling kan worden ingesteld op vaste temperatuurwaarden.

’s Nachts mag de temperatuur, als er niemand in de winkel is, uiteraard lager zijn dan overdag. Tijdens de uren dat de winkel open is moet het comfortabel zijn.

In de regeling is een potentiaal vrij contact opgenomen. Zodra de entreedeur/rolgordijn wordt gesloten, stuurt de regeling de CPG(s) zodanig aan dat de temperatuur in de winkel op 15°C graden wordt gehouden. Als de volgende dag de deur wordt geopend stuurt hij de installatie zo aan dat er wordt verwarmd tot een temperatuur van 22°C.

Natuurlijk zijn de temperaturen in te stellen door de installateur. Voordeel van dit type regeling is dat het energieverbruik in de hand wordt gehouden. Het personeel in de winkel kan niets veranderen aan de ingestelde temperaturen.

© 2023 - Future Climate